Az ország első okosplázája, az Etele Plaza

Az ország első okosplázája, az Etele Plaza fejlesztését az első lépésektől átszövi a digitalizáció. Már a tervezés és kivitelezés során alkalmazott koordinációs szoftver is új szintre emelte a megvalósításhoz szükséges 3D-modellek, tervek és információk hatékony megosztását. Az időt, pénzt és erőforrást megtakarító, valós idejű kommunikációs eszköz, a Revizto már Magyarországon is elérhető.

A bevásárlóközpontok legújabb generációját képviselő Etele Plaza bepillantást nyújt az építészet, és a kereskedelmi szolgáltatások jövőjébe. A Futureal csoport fejlesztésében épülő 55 000 négyzetméter bérbeadható területű pláza 180 üzlethelyiségében a legnagyobb divatüzletek mellett élelmiszer-áruház, éttermek, kávézók, multiplex mozi, fitneszterem, gyermekjátszóház és egyéb szolgáltatások széles köre várja majd a látogatókat.

Az épület területén a legfejlettebb helymeghatározó és navigációs rendszer könnyíti majd a parkolást az üres férőhelyek feltüntetésével, a komplexumban pedig a vásárlóknak segít megtalálni a kiválasztott üzletet vagy szolgáltatást egy mobilalkalmazáson keresztül. Az Etele térnél megvalósuló bevásárlóközpont zöldítéséről is intelligens megoldások gondoskodnak, így az épület a fenntarthatóságot illetően is kiválóan vizsgázik. A pláza építészeti és generál tervezését a Paulinyi & Partners Zrt. végezte.

Okosítás a kezdetektől

Az Etele Plaza okosítása már tervezésénél kezdődött, ez az ország első olyan bevásárlóközpontja, amelynél a beruházás szereplőinek a kommunikációját a tervezéstől a kivitelezésen át a befejezésig, és a műszaki ellenőrzésig egy kommunikációs szoftver segíti, amely a folyamat elejétől új szintre emelte a megrendelő és a megvalósításban résztvevők kapcsolatát, ez a szoftver a Revizto. (Kattintson!) A hagyományos esetben csak a tervezők számára látható 3D mellett az abból származó 2D rajzok és tervlapok együtt kezelhetők a megvalósuló épülettel is.

A Revizto nem más, mint egy valós idejű kommunikációt biztosító szoftver, amely leginkább olyan központi terv- és információs adattárként értelmezhető, amely a megvalósításban résztvevő szereplők minden megnyilvánulását rögzíti. Az ilyenkor szokásos felhő alapú adattárolás mellett helyi szervereken is képes működni. Nyomon követhető általa, hogy az építés-tervezés melyik szereplője mit és milyen gyorsan reagált az őt érintő bejegyzésekre, a végrehajtott javításokról az érintett felhasználók azonnal értesítést kaphatnak, rögzíti, hogy a kivitelezésben milyen gyorsan hajtják végre a tervező módosításait. Ez a projekt hírfolyam bármikor szűrhető, kereshető formában rögzíti a döntési folyamatok lépcsőit.

A cikk folytatása és forrása: https://www.napi.hu/ingatlan/okosplaza-etele-plaza-futureal-revizto.701290.html

lakopark_kereso_hu_cikk_vege.PNG

Újépítésű ingatlant venne, beköltözne egy most épülő lakóparkba. Ebben segít a lakópark-kereső.hu. Lakópark-kereső.hu: Minden lakópark egy helyen.