Átrendezte a járvány az ingatlanpiacot: kevesebb az új lakás, felértékelődtek a nyaralók

A budai villák és a balatoni nyaralók eddig válságállónak bizonyultak, csakhogy a piaci szereplők szerint az igazi visszaesés még hátravan az építőiparban. A lakáspiacon az ügyfelek 20 százaléka elhalasztotta az adásvételt, májusban összesen 40 százalékkal esett vissza az ingatlan-értékesítések száma a tavalyihoz képest.

lakopark_kereso_hu.jpg

A kihalt budapesti utcákon még a veszélyhelyzet idején is voltak olyan helyszínek, ahol mindig volt ember, és még a maszkok sem tűntek annyira életidegennek: az építkezéseken nyüzsögtek a munkások. A veszélyhelyzet kihirdetése utáni első hetekben pedig még kisebb felvásárlási lázról is beszámoltak az építőanyag-kereskedők. Ez azonban hamar lecsengett, miközben délután három órakor minden bezárt, vagyis az eredményes beszerzés nem kis szervezőkészséget igényelt. Mindez lassította az építkezéseket, csúszni kezdtek a projektek, és most már elkerülhetetlennek látszik a visszaesés az idei termelésben.

A teljes cikket a HVG-n tudod elolvasni:

https://hvg.hu/360/202022__epitoipar__most_jon_aneheze__nyaralok_reneszansza__arrendezodes

Az építtetők továbbra is jó áron adják lakásaikat. Ha Budán, ha Pesten keres új építésű lakást, házat nézzen körbe a Lakópark-kereső.hu-n. Ahol közvetlenül a beruházótól vásárolhat: Lakópar-kereső.hu