Mi vár az ingatlan piacra 2020-ban?!
2020. január 15. írta: nagand

Mi vár az ingatlan piacra 2020-ban?!

Az európai gazdasági környezet változásai vegyes hatással lesznek az ingatlanpiacra: csökkenő aktivitás várható a feldolgozóiparban, de kitart a szolgáltató szektor növekedése. Maradhatnak az alacsony kamatok, ami támogatja a gazdasági növekedést. A befektetési ingatlanpiac 2020-ban megismételheti az előző év eredményeit a kontinensen, míg az Egyesült Királyságban némi növekedés jöhet - összegzi idei, ingatlanpiaci várakozásait a CBRE.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió közötti gazdasági feszültség a közeljövőben is a legfőbb rizikófaktor marad, és ennek további eszkalálódása akár az európai export csökkenését hozhatja magával. A munkaerőpiac továbbra is erős marad, és egyes országokban az átlagos munkabérek emelkedése várható, amely hatására nő a vásárlói kedv Európában. A kereskedelmi feszültségek és a brexittel kapcsolatos bizonytalanságok egész 2020-ra kihathatnak, és befolyásolják az euróövezet GDP-növekedését, amely ezzel együtt visszafogottan, de pozitív maradhat, 2020 és 2021 folyamán éves 1 százalékkal.

A központi bankok tovább folytatják laza monetáris politikájukat, beleértve az Európai Központi Bankot, amely újra élénkítésbe kezdett. Ez alátámasztja a CBRE várakozását, miszerint az alacsony kamatkörnyezet hosszabb ideig fennmarad Európában.

Ebben a környezetben pedig az államkötvényekhez képest lényegesen jobb befektetésnek bizonyul az ingatlan.

Szintén az alacsonyabb kamatoknak köszönhetően a befektetők visszafoghatják a bevételi elvárásaikat, vagy nagyobb rizikót vállalhatnak, hogy megtartsák a korábbi profitszinteket. Az eddigi likviditásbőség tovább fokozódhat, ami a befektetőket egyre inkább az ingatlanügyletek felé terelheti, hiszen az ingatlan egyrészt a hozam terén többet ígér más befektetési formáknál, másrészt pedig védettséget jelent az infláció esetleges gyorsulása esetén.

Folytatás és forrás: https://www.napi.hu/ingatlan/ez_var_az_ingatlanpiacra_2020-ban.698374.html

Új építésű lakóparkok Budán és Pesten. Keressen a Lakópark-kereső.hu-n.: http://lakopark-kereso.hu/

lakopark_kereso_hu_cikk_vege.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://lakopark-kereso.blog.hu/api/trackback/id/tr4915411350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.